ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Album 2014.Hrvatska, 13.Gastro Turopolja u Velikoj Gorici

S dolaskom prvih jesenskih dana, zahuktavaju se pripreme za već tradicionalnu velikogoričku manifestaciju Gastro Turopolja koja ove godine broji svoje 13. izdanje. Domaća turopoljska kuhinja, stari i novi recepti, najfinija vina velikogoričkih podruma i bogati kulturni program postali su prepoznatljivo obilježje ovog događanja. 


Kroz Gastro tjedan koji će trajati od 13. do 19. listopada imat ćete priliku posjetiti naše velikogoričke restorane te kušati posebna jela koja predstavljaju stara zaboravljena ali i brza lagana jela od domaćih namirnica i druge teme po izboru ugostitelja. 

Vrhunac ove manifestacije bit će u nedjelju 19. listopada od 12.30h na Trgu kralja Tomislava kada će posjetitelji na Nedjeljnom turpoljskom ručku moći razgledati bogatu gastronomsku izložbu jela velikogoričkih ugostitelja i gosti, izložbu jabuka, 5. festival meda, pogledati natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine i lovačkog gulaša kao i kulinarski show uz voditelje Davora Dretara Drele i Vida Baloga. Organizatori su mislili i na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u kuharskim radionicama za djecu pod nazivomMali poduzetnik uz mentorstvo učenika Srednje strukovne škole Velika Gorica i njihovih odgojateljica. Uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje vas i cjelodnevni kulturno-zabavni program gdje ćete u dobroj atmosferi moći provesti nedjeljno poslijepodne. 

Zato zabilježite ove datume na svom kalendaru i dođite u centar grada na pravu kulinarsku bajku!

Nema komentara: